A tüdőgyógyászati rehabilitáció

A tüdőgyógyászati rehabilitáció számos légzőszervi megbetegedés gyógyításában kiemelkedően fontos. A COPD betegek terápiájának szerves része a tüdő rehabilitációja.
Tovább olvasom »

A tüdőgyógyászati rehabilitáció célja

A COPD betegek rehabilitációjának célja e légzéskárosodás tüneteinek javítása annak érdekében, hogy a beteg a mindennapi életét a lehető legjobb minőségben tudja élni.
Tovább olvasom »

Miből áll a rehabilitáció?

A rehabilitációs terv része az életmódváltás, a betegoktatás, a gyógyszerek helyes alkalmazásának elsajátítása és a tüdő rehabilitációját segítő torna megtanítása.
Tovább olvasom »

A betegoktatás jelentősége

A gyógyulás egyik kulcsa a betegség megértése. A betegek teljes körű tájékoztatást kapnak a betegségükről, a vizsgálatokról, nyugodtan kérdezhetnek bármit, hiszen jól tudjuk, hogy a rendelőben nincsenek rossz kérdések!
Tovább olvasom »

Rehabilitáció 6 lépésben

A rehabilitációs terv elkészítése az erre kijelölt szakértői csapat feladata, akik a beteg kiválasztásától a beteg állapotának követéséig 6 lépésben fogalmazzák meg a feladatokat.
Tovább olvasom »

Ki állítja össze a rehabilitációs tervet?

A gyógyszeres terápia mellett a krónikus légzőszervi betegek kezelésének elengedhetetlen része az egyénre szabott rehabilitáció, amely a beteg közérzetét javítja, a légzésfunkciót erősíti.
Tovább olvasom »

Tüdőgyógyászati rehabilitáció módszerei

A rehabilitáció során többféle mozgásformával ismerkednek meg a betegek. A rendszeres testmozgás következtében enyhülnek a panaszok, könnyebbé válik a légzés.
Tovább olvasom »

REHABILITÁCIÓ

COPD betegek rehabilitációja
Tovább olvasom »

Van napi 15 perce?

Napi 15 perc torna a rehabilitáció szerves része, a rendszeresen végzett mozgás javítja a COPD betegek közérzetét, a fizikai teherbíró képességüket nagy mértékben növeli. Dr. Kerti Mária, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet …
Tovább olvasom »

Diéta COPD-s betegek számára

Hogyan befolyásolja a testsúly a COPD-s beteg állapotát? Miért fontos a légzés szempontjából az optimális testsúly? Ezekre a kérdésekre az alábbi cikkben találja a választ.
Tovább olvasom »

Szokjon le a dohányzásról! Segítünk!

Töltsd le - Gond egy szál se! - Applikációnkat

Ingyenes telefonos leszokás támogatás:
06 80 44 20 44