Dr. Bíró Margit tüdőgyógyász

Dr. Bíró Margit tüdőgyógyász 
Felelős szerkesztő

 


A JNSZ Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet Pulmonológia osztályának vezetője vagyok, tüdőgyógyászat, klinikai immunológia és allergológia, háziorvostan szakvizsgával rendelkezem.

A kórházi betegellátás mellett korábban tüdőgondozói keretek között is dolgoztam, valamint bepillantást nyerhettem a háziorvosi tevékenységbe is, így az egészségügyi ellátórendszer több szintjét is volt szerencsém megismerni.

A tüdőgyógyászat által ellátott betegek egyik legnagyobb csoportját alkotják a COPD-ben szenvedő betegek. Mivel a betegség megelőzhető és kezelhető, ezért nagyon fontosnak tartom, hogy megfelelő információval lássuk el az ebben szenvedőket és hozzátartozóikat.  A betegellátás során számomra nagyon fontos a magas szakmai színvonalon túl a betegközpontú ellátás, melynek része a megfelelő betegoktatás.

A járó-és a fekvőbeteg ellátásban egyaránt sok, különböző súlyosságú COPD-ben szenvedő beteget látunk el, így ebben a kórképben szenvedő betegek problémáinak széles palettájával találkozunk.

Bízom benne, hogy az általunk szerkesztett és majd folyamatosan bővülő weboldal segítséget nyújthat a COPD-s betegeknek és környezetüknek a betegség lényegének, a megelőzés és a terápiás lehetőségek megismerésében, az azzal való könnyebb együttélésben, az orvos-beteg kommunikáció gördülékenyebbé tételében.

https://copd.info.hu/./pages/copd/contents/article/303/pics/16896740206169615_800x600.jpeg

Szokjon le a dohányzásról! Segítünk!

Töltsd le - Gond egy szál se! - Applikációnkat

Ingyenes telefonos leszokás támogatás:
06 80 44 20 44