Hova fordulhatok?

A COPD betegség felismerése, első megjelenés a tüdőgyógyásznál

Az embert mindig váratlanul érinti, amikor kézhez kapja a diagnózist a COPD betegségéről. Ez akkor is így van, ha korábban már hallott a betegségről és ismer sorstársakat. Hová fordulhat a beteg, hogyan kapja meg a kezelést, amire szüksége van?

COPD
COPD

Amennyiben COPD-re jellemző tüneteket tapasztal, forduljon háziorvosához, aki indokolt esetben beutalóval látja el. A tünetek közül a legárulkodóbbak: a terhelésre jelentkező légszomj és a tartósan fennálló köhögés.

A COPD diagnózis felállítása, a terápia meghatározása a tüdőgyógyász szakorvos kompetenciája.  A tüdőgondozókban, vagy egyéb helyen működő tüdőgyógyászati szakrendelések háziorvosi beutalóval vehetők igénybe.

A területileg illetékes tüdőgondozóban Önnek kell időpontot kérnie. Ennek módja területenként eltérő. Időpontot kérhet telefonon, vagy e-mailben, és bizonyos helyeken a központi betegirányítási rendszer is elérhető lesz. A központi kórházakban vezetik be először az elektronikus betegirányítási rendszert melynek segítségével emailen, applikáción keresztül be tud jelentkezni. Bátran vegye igénybe ezt a szolgáltatást, amivel gyorsabban és kényelmesebben tud időt foglalni orvosához.

Az időpontkérés előtt tehát érdemes tájékozódnia a helyi szokásokról.

A tüdőgondozók listáját itt is megtalálhatja.

https://copd.info.hu/./pages/copd/contents/article/299/pics/lead_original.jpeg

Szokjon le a dohányzásról! Segítünk!

Töltsd le - Gond egy szál se! - Applikációnkat

Ingyenes telefonos leszokás támogatás:
06 80 44 20 44