Rehabilitáció

A tüdőgyógyászati rehabilitáció

A tüdőgyógyászati rehabilitáció számos légzőszervi megbetegedés gyógyításában kiemelkedően fontos. A COPD betegek terápiájának szerves része a tüdő rehabilitációja.

A tüdőgyógyászati rehabilitáció egy olyan komplex, tudományos, több szakmaterület bevonásával történő kezelés, mely betegre, testre, légzőszervi megbetegedésre szabva a beteg részletes értékelésén alapul. Magában foglalja a felmérést, a betegoktatást, a testmozgást, a betegségben szenvedők fizikai, tápláltsági és pszichológiai állapotának a javítását, továbbá elősegíti a megfelelő egészség megőrzési magatartást. A légzőszervi rehabilitáció elsősorban azon légzéskárosodottaknak javasolt, akik beállított és ellenőrzött gyógyszeres terápia ellenére különböző tünetekkel élnek mint légszomj, köhögés, köpet, a betegség következtében csökkent fizikai teljesítőképességgel rendelkeznek és a mindennapi aktivitásukban korlátozottak.

A tüdőgyógyászati rehabilitáció számos légzőszervi megbetegedés gyógyításában kiemelkedően fontos. Elsősorban krónikus légúti megbetegedéseknél, mint a COPD, az asztma, valamint a tüdőszövetet érintő elváltozásoknál, mint ILD (ILD = a tüdő kötőszövetes állományát érintő egyfajta betegség), a napi aktivitást nagymértékben korlátozó betegségek esetén alkalmazzuk.  

Rehabilitáció
https://copd.info.hu/./pages/copd/contents/article/272/pics/lead_original.jpeg

A Rehabilitáció további népszerű anyagai

A tüdőgyógyászati rehabilitáció célja A COPD betegek rehabilitációjának célja e légzéskárosodás tüneteinek javítása annak érdekében, hogy a … Tovább olvasom + REHABILITÁCIÓ COPD betegek rehabilitációja Tovább olvasom + Ki állítja össze a rehabilitációs tervet? A gyógyszeres terápia mellett a krónikus légzőszervi betegek kezelésének elengedhetetlen része az egyénre … Tovább olvasom + Rehabilitáció 6 lépésben A rehabilitációs terv elkészítése az erre kijelölt szakértői csapat feladata, akik a beteg kiválasztásától … Tovább olvasom +

Szokjon le a dohányzásról! Segítünk!

Töltsd le - Gond egy szál se! - Applikációnkat

Ingyenes telefonos leszokás támogatás:
06 80 44 20 44